Home » , » GK Question and Answers – Current Affair 2014

GK Question and Answers – Current Affair 2014

Written By govind patel on Wednesday, October 8, 2014 | 10/08/2014 10:21:00 AM

1)Who is the 16 th loksabha speaker ?
Answer : Sumitra Mahajan.
2) French open Men’s 2014 winner ?
Answer: Rafael nadal (spain)
3) French open Women’s 2014 winner ?
Answer: Maria sharapova (Russia)
4) 29th state of India ?
Answer: Telangana
5) First chief minister of Telangana ?
Answer: K Chandrasekhar Rao
6)What is the fullform for EPE that was in news?
Answer: eastern peripheral expressway.
7)Newly elected Israeli president ?
Answer: Reuven Rivlin
8) 2014 Australian open Men’s title winner ?
Answer : Stanislas Wawrinka
9)2014 Australian open WoMen’s title winner ?
Answer: Li Na
10)What is the nationality of Stanislas Wawrinka ?
Answer : switzerland
11)What is the nationality of Li Na ?
Answer: China
12) who received last telegram in india ?
Answer : Rahul Gandhi
12) Present railway minister of india ?
Answer: sadananda gowda
13)From which country India acquired INS Vikramaditya ?
Answer: Russia
14) Who is the winner of ” Australian Open in badminton women’s title ” ?
Answer: Saina Nehwal.
Source: Civil Services IAS : Thanks
Share this article :
 
Copyright © 2015. CENTRAL GOVERNMENT EMPLOYEES NEWS - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger